Ώρα για Δράση

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής

» Posted on Μαρ 4, 2011 in Uncategorized, Αρχική | 0 comments

O

O Σύλλογος “ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ” είναι ένας καινοτόμος περιβαλλοντικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού χαρακτήρα, στην Ελλάδα ο οποίος ιδρύθηκε το 2009 από μία ομάδα νέων παιδιών έχοντας ως απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Η καινοτομία και η πρωτοτυπία του, σε σχέση με άλλους συλλόγους έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι ιδρύθηκε από παιδιά ηλικίας μόλις 18 ετών που πήραν την απόφαση να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα για την σωτηρία της φύσης. Επιπλέον, με αυτή τους την κίνηση προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι οι νέοι της χώρας μας είναι άνθρωποι με όραμα, όνειρα αλλά και θέληση να προσφέρουν πραγματικά τόσο στο περιβάλλον όσο και στον συνάνθρωπο. Κύριος χώρος δράσης του συλλόγου είναι η ευρύτερη περιοχή της Αττικής ξεκινώντας από περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, όπου και εδρεύει (περιοχή Γλυφάδας).

Τα όνειρα αλλά και οι ανησυχίες των νέων αυτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας αποτέλεσε το έναυσμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο στοχεύει ιδιαίτερα στην άμεση αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών της Αττικής αλλά και μη, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στην ανιδιοτελή προσφορά, προστασία και διάσωση του περιβάλλοντος μας και αποβλέποντας ουσιαστικά σʼ ένα καλύτερο αύριο για το χώρο στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε.

Λογοτυπο

Οι δραστηριότητες του Συλλόγου “ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ” περιλαμβάνουν καθαρισμούς σε βουνά και παραλίες της Αττικής, οργάνωση και συμμετοχή σε αναδασώσεις, συμμετοχή σε πρόγραμμα δασοπροστασίας σε συνεργασία με άλλους περιβαλλοντικούς συλλόγους και φορείς, αλλά και την οργάνωση σεμιναρίων και εκδηλώσεων με κύριο στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα που πλήττουν την περιοχή μας.

Σημαντικό ρόλο στην οργάνωση και την υλοποίηση των στόχων του συλλόγου κατέχει η συνεργασία με άλλους τοπικούς περιβαλλοντικούς συλλόγους οι οποίοι με τη σειρά τους έδειξαν το ενδιαφέρον τους για την ενίσχυση αυτού του σημαντικού διαβήματος. Ο αγώνας για την προστασία της φύσης είναι κοινός και θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολλά αν όλοι μαζί ενώσουμε τις δυνάμεις μας αφήνοντας τα έργα μας να πουν το «όχι» στην καταστροφή που συντελείται.