Με επιτυχία και νότα αισιοδοξίας η αναδάσωση στον Υμηττό

» Posted on Νοέ 20, 2014 in Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με επιτυχία και νότα αισιοδοξίας η αναδάσωση στον Υμηττό

MMε επιτυχία και νότα αισιοδοξίας ολοκληρώθηκε η δενδροφύτευση στον Υμηττό την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014.  Aκολουθώντας την γραμμή που έχουμε χαράξει όλα αυτά τα χρόνια με τον Σύλλογο «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ», ξεκινήσαμε  νέο κύκλο αναδασώσεων στις καμένες εκτάσεις της Γλυφάδας, με τη συνεργασία όλων των αρμόδιοων φορέων σε περιοχές που μας έχει υποδείξει η Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής.

Από νωρίς το πρωί αναλάβαμε δράση και μέσα σε λίγες ώρες καταφέραμε να φυτέψουμε μια ολόκληρη πλαγιά. Μικροί και μεγάλοι φυτέψαμε χαρουπιές, κουτσουπιές, πεύκα, πικροδάφνες και άλλα δέντρα, θέλοντας να πρασινίσουμε ξανά το βουνό μας!

Ευχαριστούμε όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή και την υποστήριξή τους! Ένα μεγάλο ευχαριστούμε στις εταιρείες ICAP Group και GREENiT Enviromental για την πρωτοβουλία και την υποστήριξή τους με την παροχή των δέντρυλλίων και των απαραίτητων υλικών.  Επίσης εκ μέρους του Συλλόγου μας θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την εθελόντρια και μέλος του Συλλόγου μας Εβελίνα Σταμάτη για τον επιτυχή συντονισμό της δράσης, τον εργολάβο αναδασώσεων κ. Στράμπη και την ΑΝΙΜΑ για την εκ νέου υποστήριξή τους στην προετοιμασία του χώρου της δενδροφύτευσης, τον κ. Φιλιπποπολίτη από την Ικαριακή Ραδιοφωνία για την βιντεοσκοπική κάλυψη της δράσης μας, την κ. Μπαλτούνα για την δημοσιογραφική κάλυψη και την Κατερίνα Παναγιώτου και τον Αλέξανδρο Αυγερινό για τη φωτογραφική κάλυψη. Επίσης, την Πανελληνια Ένωση Εθελοντών του Πυροσβεστικού Σώματος, τον 8ο Πυροσβεστικό Σταθμό, την Εθελοντική Δασοπροστασία Νοτίου Υμηττού, την Εθελοντική Δασοπροστασία – Πυρόσβεση Γλυφάδας, την ”Περι Αυλών και Οργάνων”, τον Εξωραϊστικό και Πολιτιστικό Σύλλογο ”Νέας Ευρυάλης” καθώς και εκπροσώπους από τα σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν μαζί μας.

Συνεχίζουμε με την συνεχή φροντίδα και παρακολούθηση των αναδασώσεών μας!

Το
Σάββατο 22 Νοεμβρίου θα επιστρέψουμε στο συγκεκριμένο σημείο για να συνεχίσουμε τη φύτευση και για πότισμα των  δενδρυλλίων. Όσοι εθελοντές επιθυμούν να συμμετέχουν μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, μέσω email στο info@oragiadrasi.gr  ή μέσω της σελίδας μας στο facebook.