Με μεγάλη συμμετοχή ο καθαρισμός του βυθού και της παραλίας Ελληνικού

» Posted on Ιούν 13, 2015 in Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Με μεγάλη συμμετοχή ο καθαρισμός του βυθού και της παραλίας Ελληνικού

MMε μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015, ο εθελοντικός καθαρισμός της παραλίας του Ελληνικού με την καθοδήγηση του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης.

Από νωρίς το πρωί οι υπηρεσίες καθαριότητας και πρασίνου του Δήμου, το Σώμα Εθελοντών, η ΜΚΟ «Υδροναύτες»,  το 2ο Σύστημα Αεροπροσκόπων, οι Χειμερινοί Κολυμβητές Ελληνικού Αργυρούπολης καθώς και πολλοί κάτοικοι που αγαπούν και θέλουν την παραλία μας καθαρή, έδωσαν το παρόν.

Φυσικά, δε θα μπορούσε να λείπει και ο Σύλλογός μας από αυτή την προσπάθεια. Έτσι λοιπόν εθελοντές του ”Ώρα για Δράση”, με κέφι και διάθεση για δράση, συμμετείχαμε στον καθαρισμό της ακτής, συζητήσαμε με τους αντιδημάρχους για την υφιστάμενη κατάσταση στο παραλιακό μέτωπο του Ελληνικού και μέσω της συμμετοχής μας περάσαμε για μία ακόμη φορά το μήνυμα για καθαρές και ελεύθερες παραλίες.

Ο καθαρισμός έγινε σε όλη σχεδόν την έκταση της παραλίας αλλά και στο βυθό που το αποτέλεσμα της αποκομιδής έδειξε την ανάγκη για τακτικές ανάλογες δράσεις.

Σκοπός της προσπάθειας αυτής, είναι να ευαισθητοποιήσουμε φορείς, συλλογικότητες, εθελοντές και κατοίκους για ένα καλύτερο και πιο καθαρό περιβάλλον.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές για τη συμμετοχή τους, τους φορείς και τις ομάδες με τις οποίες συνεργαστήκαμε, τους εθελοντές δύτες από τους ”Υδροναύτες” που για μία ακόμα φορά έκαναν εθελοντικά ”υποβρύχια θαύματα”, καθώς και τον Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης και ειδικά τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, κ. Βασίλη Κρητικό, για το συντονισμό της δράσης και τη συνεργασία μας.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ελεύθερες και καθαρές παραλίες!

Δείτε φωτογραφίες της δράσης εδώΔράση στο Ελληνικό (7.06.2015)