Δράση με τους μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλαία-Λιναρδάτου

» Posted on Ιούν 19, 2015 in Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δράση με τους μαθητές από τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλαία-Λιναρδάτου

Διπλή εθελοντική δράση, σε βουνό και παραλία, πραγματοποίησε ο Σύλλογός μας σε συνεργασία με τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου.

Το εναρκτήριο σύνθημα δόθηκε από νωρίς το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουνίου από τον Υμηττό στην Άνω Γλυφάδα. Μαζί με τους εθελοντές από την Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Γλυφάδας oi 36 μαθητές και οι 4 καθηγητές-συνοδοί των παιδιών, ποτίσαμε την πρόσφατη αναδάσωσή μας και ενημερώσαμε για τις προσπάθειες που κάνουμε για την αποκατάσταση των καμένων εκτάσεων του βουνού. Οι μαθητές με μεγάλο ενθουσιασμό έκαναν μια σειρά, μεταφέροντας την εγκατάσταση του πυροσβεστικού οχήματος και ποτίζοντας ένα-ένα κάθε δεντράκι!

Στη συνέχεια, οι μαθητές επιβιβάστηκαν στα δύο σχολικά οχήματα με προορισμό την παραλία Γλυφάδας. Συγκεκριμένα το ραντεβού μας ήταν στην παραλία που έχουμε υιοθετήσει στα πλαίσια του Προγράμματος Εθελοντικής Υιοθεσίας Περιοχών (ΠΕΥΠ) που έχουμε ξεκινήσει μαζί με τις εθελοντικές ομάδες, τους φορείς, τα σχολεία, τους συλλόγους και τον δήμο Γλυφάδας. Η παραλία ήταν σε γενικές γραμμές καθαρή, και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Το πρόβλημα εντοπίζεται πλέον στο κάτω σημείο της ακτής από τα σκουπίδια που βγάζουν τα κύματα όταν φυσάει. Έτσι λοιπόν, δεν χάσαμε χρόνο…Μοιράσαμε σακούλες και γάντια σε όλα τα παιδιά και ξεκινήσαμε να καθαρίζουμε την ακτή. Προς έκπληξή μας, συμμετείχαν ενεργά και οι λουόμενοι που ήταν εκείνη την ώρα στην παραλία. Γιαγιάδες με τα εγγόνια τους που είχαν πάει για μπάνιο, γονείς με τα παιδιά τους, τουρίστες, μικροί και μεγάλοι που τους συγκίνησε η κίνησή μας. Και αυτό μας έδωσε μια ανάσα.

Τελευταίος προορισμός μας ήταν το Κέντρο Προστασίας Θαλασσίων Χελώνων του ΑΡΧΕΛΩΝ. Εκεί, αφού πρώτα ενημερωθήκαμε από την αγαπημένη μας Ανθούλα για το σπουδαίο έργο που κάνουν, ξαναγηθήκαμε στον χώρο, είδαμε τις χελώνες, γνωρίσαμε τους εθελοντές και υιοθετήσαμε μια θαλάσσια χελώνα, τη Ρούσσα! Οι μαθητές κατενθουσιασμένοι παρακολούθησαν ένα βίντεο για την caretta-caretta και στο κλείσιμο της δράσης έδωσαν μαζί μας υπόσχεση να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να αφυπνήσουμε τον κόσμο για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ήταν μια μέρα που θα μας μείνει αξέχαστη και ευχαριστούμε θερμά τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλαία-Λιναρδάτου, τους καθηγητές και ειδικά τους μαθητές για τις όμορφες στιγμές που μοιραστήκαμε μαζί, ακόμα κι αν έξω είχε καύσωνα με 36 βαθμούς 🙂

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη δράση!


Δείτε φωτογραφίες εδώ: Δράση με τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλαία-Λιναρδάτου