Νερό και Τροφή για τα ζωάκια του Υμηττού μετά την πυρκαγιά

» Posted on Αυγ 4, 2015 in Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Νερό και Τροφή για τα ζωάκια του Υμηττού μετά την πυρκαγιά

HH μέρα της 17ης Ιουλίου φέρνει στις μνήμες όλων τη μεγάλη πυρκαγιά του Υμηττού και τις εφιαλτικές ώρες που ζήσαμε στην προσπάθεια κατάσβεσης του μεγάλου μετώπου που ξεκίνησε από τον Καρέα και κατέληξε στην Τερψιθέα.

Η οικολογική καταστροφή μεγάλη. Η θλίψη όλων όσων αγαπάμε τον Υμηττό απερίγραπτη. Όμως μέσα από τις στάχτες του Υμηττού γεννήθηκε αυθόρμητα και μία ακόμη σπίθα. Μια σπίθα εθελοντισμού και προσφοράς από κατοίκους του Ελληνικού, της Αργυρούπολης και των γύρω περιοχών να αγκαλιάσουν τον Υμηττό κάνοντας το φόντο και πάλι πράσινο.

Το βουνό μας χρειάζεται και γι’ αυτό το λόγο δεν πρέπει να σταματήσουμε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή. Η επόμενη μέρα δείχνει σε μία μόνο κατεύθυνση, τη δυναμική δράση όλων των εθελοντών. Ότι και αν κάηκε θα φυτευτεί ξανά. Ότι και να γίνει θα είμαστε εκεί για να κάνουμε ξανά τον Υμηττό το βουνό που ονειρευόμαστε.

Πρώτος άμεσος στόχος είναι να θωρακίσουμε τις περιοχές που είναι ακόμα πράσινες.

Έτσι, συνεχίζουμε την Τετάρτη 5 Αυγούστου με την πρώτη προσπάθεια της υπό σύσταση Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Ελληνικού Αργυρούπολης που μαζί με τον Σύλλογό μας θα πάμε στις καμένες εκτάσεις της Αργυρούπολης για να καταγράψουμε τις εκτάσεις που έμειναν ζωντανές και να προσφέρουμε βοήθεια στα ζωάκια. Θα εξοπλιστούμε με νερό, τροφή και χάρτες για να ξεκινήσουμε δράση.

Σημείο Συνάντησης: Θέση Πατητήρι Αργυρούπολη
Ώρα Συνάντησης: 7.00 μμ

H συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα γίνει με την υποστήριξη του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και στην προσπάθεια θα βοηθήσει και ο Σύλλογός μας.

Ο στόχος πρέπει να επιτευχθεί και είναι μόνο ένας: ΤΟ ΦΟΝΤΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ!!!!

Σας περιμένουμε όλους να ενώσουμε τις δυνάμεις μας.
Επικοινωνήστε μαζί μας στο info@oragiadrasi.gr