Κυριακή 18/10 ραντεβού στο βουνό!

» Posted on Οκτ 15, 2015 in Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυριακή 18/10 ραντεβού στο βουνό!

MMια πρωτότυπη εθελοντική πρωτοβουλία ξεκινάει στη Γλυφάδα με τίτλο «Πρόγραμμα Εθελοντικής Υιοθεσίας Περιοχών» (ΠΕΥΠ).

Eίναι μια ιδέα που είχαμε έξι περιβαλλοντικοί φορείς που δραστηριοποιούμαστε στην ευρύτερη περιοχή της Γλυφάδας και των νοτίων προαστίων για να ενώσουμε όλους τους φορείς και τους ενεργούς πολίτες της Γλυφάδας . Η ενέργεια υποστηρίζεται και από το Δήμο Γλυφάδας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης και προώθησης των εθελοντικών δράσεων, σε διάφορους τομείς δραστηριοτήτων. Συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι περισσότεροι δραστήριοι σύλλογοι της περιοχής.

Σκοπός είναι η δημιουργία ενός δικτύου περιοχών εθελοντικής υιοθεσίας σε όλη τη Γλυφάδα για την συνεχή προστασία και διατήρηση του καθαρού περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής, μέσα από οριοθέτηση τοποθεσιών ευθύνης τόσο σε βουνό και παραλία όσο και μέσα στον αστικό ιστό από φορείς, συλλόγους, σχολεία, οργανωμένες ομάδες εθελοντών και ενεργούς πολίτες σε κάθε γειτονιά.

Ειδικότερα, ο Σύλλογός μας θα ”υιοθετήσει” την δασική περιοχή του Υμηττού από το Τέρμα της Οδού Γεννηματά έως το τέρμα της Οδού Ανθέων και την περιοχή Πυρνάρι. Θα υιοθετήσει επίσης την 3η παραλία Γλυφάδας μαζί με τον ”Αρχέλων” και τους ”Υδροναύτες”.

Η αρχή θα γίνει την Κυριακή 18 Οκτωβρίου όπου θα δώσουμε εθελοντικό ραντεβού στις 9:45 πμ στο βουνό, στη θέση Πατητήρι Γλυφάδας, για να ξεκινήσουμε μαζί δράση στην περιοχή υιοθεσίας μας. Θα γνωρίσουμε το βουνό, θα φροντίσουμε τις αναδασώσεις, θα καταγράψουμε τα προβλήματα, θα καθαρίσουμε και θα κάνουμε μια συμπληρωματική φύτευση στην αναδάσωσή μας.

Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε μαζί μας!

Για περισσότερες πληροφορίες: info@oragiadrasi.gr ή μέσα από το group μας στο facebook: https://www.facebook.com/groups/128574970434/?fref=ts