Κυριακή 17 Ιουλίου: Εθελοντικό ραντεβού στην Αργυρούπολη!

» Posted on Ιούλ 13, 2016 in Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κυριακή 17 Ιουλίου: Εθελοντικό ραντεβού στην Αργυρούπολη!

Mε κεντρικό σύνθημα «Αγαπάμε το βουνό μας», ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι Εθελοντές Δασοπροστασίας, το Σώμα Εθελοντών και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση», καλούμε μικρούς και μεγάλους, να αφιερώσουμε το απόγευμα της Κυριακής 17 Ιουλίου στο βουνό που τόσο αγαπάμε.

Η 17η Ιουλίου ξυπνάει σε όλους μας τις μνήμες από τις ώρες αγωνίας που ζήσαμε πέρυσι. Η καταστροφική πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον κεντρικό Υμηττό, μέσα σε λίγες ώρες επεκτάθηκε από τον Βύρωνα στην Ηλιούπολη και στη συνέχεια έφτασε μέχρι την Αργυρούπολη και τις παρυφές τις Τερψιθέας, κατακαίγοντας μέσα σε λίγες ώρες χιλιάδες στρέμματα δάσους. Στην Αργυρούπολη, με την θαρραλέα προσπάθεια εθελοντών, κατοίκων και εργαζομένων του Δήμου καταφέραμε να προστατεύσουμε από τη μανία της φωτιάς ένα σημαντικό τμήμα του βουνού και την περιοχή γύρω από το εκκλησάκι της Αγ. Ειρήνης.

Με αφορμή, λοιπόν, τη συγκεκριμένη μέρα, αναλαμβάνουμε δράση και ο στόχος είναι κοινός: «Το φόντο να γίνει και πάλι πράσινο»!

Στόχος της δράσης είναι να φροντίσουμε το κομμάτι του δάσους που έμεινε ανέπαφο από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά, να δώσουμε ανάσα δροσιάς στο μικρά δέντρα παλαιότερων αναδασώσεων, να βάλουμε νερό για τα μικρά ζώα του βουνού, να καθαρίσουμε την ευρύτερη περιοχή από κλαδιά, σκουπίδια και τελάρα.

Ποδηλάτες, αθλητές, περιπατητές, φιλόζωοι, εθελοντικές ομάδες, σύλλογοι και κάτοικοι της περιοχής, είστε όλοι ευπρόσδεκτοι στη μεγάλη Οικογένεια των Εθελοντών.

Σημείο συνάντησης το νεοσύστατο Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης στη συμβολή των οδών Διγενή Ακρίτα και Κιάφας και ώρα 6.30 μ.μ.

Όλοι μαζί «Αγαπάμε το βουνό μας»!

Δείτε την εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/1594659814164874/

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο  info@oragiadrasi.gr