Απόγευμα Τετάρτης 27/7 ποτίζουμε την Αναδάσωση στην Αργυρούπολη!

» Posted on Ιούλ 23, 2016 in Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απόγευμα Τετάρτης 27/7 ποτίζουμε την Αναδάσωση στην Αργυρούπολη!

Mε μεγάλη συμμετοχή και υψηλή διάθεση για προσφορά, πλήθος εθελοντών κάθε ηλικίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προστασία του Υμηττού.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου, όλοι μαζί, μικροί και μεγάλοι, καταφέραμε να πετύχουμε τον πρώτο μεγάλο στόχο  απομακρύνοντας από το βουνό μεγάλες ποσότητες από σκουπίδια, πεταμένα γυαλιά, τελάρα και κλαδιά που αποτελούσαν απειλή για το δάσος. Παράλληλα, ποτίσαμε εκατοντάδες μικρά δέντρα γύρω από το πρώην ανθεστήριο, πραγματοποιώντας συγχρόνως έλεγχο στα αντλιοστάσια και τις δεξαμενές πυροπροστασίας. Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες εδώ.

Η  17η Ιουλίου ξυπνάει σε όλους μας τις μνήμες από τις ώρες αγωνίας που ζήσαμε πέρυσι, όπου με την θαρραλέα προσπάθεια πυροσβεστών, εθελοντών, κατοίκων και εργαζομένων του Δήμου καταφέραμε να προστατεύσουμε από τη μανία της πυρκαγιάς ένα σημαντικό τμήμα του βουνού. Ακριβώς έναν χρόνο μετά τη μεγάλη φωτιά του Υμηττού δώσαμε όλοι υπόσχεση να ξανακάνουμε το βουνό μας πράσινο.

Με κεντρικό σύνθημα «Αγαπάμε το βουνό μας» και σε συνέχεια της φροντίδας του πρώτου τμήματος του Υμηττού στην Αργυρούπολη, ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι Εθελοντές Δασοπροστασίας, το Σώμα Εθελοντών και ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Αττικής «Ώρα για Δράση», συνεχίζουμε την εκστρατεία για την προστασία του βουνού.

Δίνουμε ΝΕΟ ραντεβού την Τετάρτη 27 Ιουλίου και ώρα 7.00 το απόγευμα,  για να φροντίσουμε το δεύτερο τμήμα του δάσους  που έμεινε ανέπαφο από την περσινή καταστροφική πυρκαγιά και που αποτελεί σημαντικό πνεύμονα πρασίνου της περιοχής μας.

Όλοι μαζί συνεχίζουμε την προσπάθεια, δίνοντας ανάσα δροσιάς στα μικρά δέντρα παλαιότερων αναδασώσεων, βάζοντας νερό για τα μικρά ζώα του βουνού και καθαρίζοντας την ευρύτερη περιοχή.

Σημείο συνάντησης και πάλι, το νεοσύστατο Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης στη συμβολή των οδών Διγενή Ακρίτα και Κιάφας.

Ο στόχος είναι κοινός: «Το φόντο να γίνει και πάλι πράσινο»!

Τις δράσεις στηρίζουν με την συμμετοχή και την χορηγία νερών για τους Εθελοντές, το Εθελοντικό Κίνημα Ελληνικού-Αργυρούπολης (ΕΚΚΕΑ) και η HOME pizza Ηλιούπολης με την προσφορά κεράσματος για όλους τους συμμετέχοντες.

Στο τιμόνι της δράσης από την Ομάδα μας, οι εθελοντές Χριστίνα Δαγτζή και Γιάννης Κοβάνης!

Σας περιμένουμε την Τετάρτη 27 Ιουλίου για την δεύτερη αποστολή μας!

Δείτε την εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/275224479518959/