Αναδάσωση στον Υμηττό – Κυριακή 27/11

» Posted on Νοέ 21, 2016 in Ανακοινώσεις | Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αναδάσωση στον Υμηττό – Κυριακή 27/11

Tην πρώτη μεγάλη πολυαναμενώμενη απ’ όλους ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ, διοργανώνει ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης και ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), με την συμμετοχή, της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας Πυρόσβεσης Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης, του Γραφείου Εθελοντών, της Ένωσης Γονέων, των Σχολείων, του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ», Φορέων και Συλλόγων της Πόλης μας και την ευγενική χορηγία επικοινωνίας του «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ».

Στόχος να κάνουμε το βουνό μας ΞΑΝΑ ΠΡΑΣΙΝΟ.

Μετά από έναν διαρκή αγώνα για την αποκατάσταση της ζημιάς που προκάλεσε η μεγάλη φωτιά του 2015 και αφού τηρήθηκαν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες, ακολουθήθηκαν όλες οι ενδεδειγμένες επιστημονικά ενέργειες, τώρα η επιχείρηση αναδάσωσης και αποκατάστασης του τοπίου είναι ώριμη και ξεκινάει την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 το πρωί.

Η αναδάσωση θα γίνει μόνο στις περιοχές όπου το βουνό δεν μπορεί να αναζωογονηθεί από μόνο του.
Θα ακολουθήσει την μελέτη που εκπόνησαν οι επιστήμονες του ΣΠΑΥ και ενέκριναν οι αρμόδιες υπηρεσίες, έτσι ώστε να είναι βιώσιμη.

Θα γίνει πέριξ των δασικών δρόμων, έτσι ώστε να μπορούν τα δενδρύλια να ποτίζονται και να μεγαλώσουν.
Θα τηρηθούν οι προδιαγραφές, (αποστάσεις φυτεύσεων) έτσι ώστε η φύση να μπορεί να αναπνέει και στο μέλλον και τα δέντρα να αναπτυχθούν υγιώς μέσα στις ενδεδειγμένες συνθήκες.

Ο Δήμος Ελληνικού Αργυρούπολης καλεί, μικρούς και μεγάλους, φίλους του βουνού μας, να συμβάλουν και να συμμετάσχουν στην μεγάλη αυτή εκστρατεία αναδάσωσης και αναζωογόνησης του Υμηττού, να νιώσουν ότι αποτελούν μέρος αυτής της προσπάθειας και να αποκαταστήσουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ την φύση δίπλα στα σπίτια μας.

Σημείο συνάντησης:
Εκκλησάκι Αγίας Ειρήνης – Πυροφυλάκιο Αργυρούπολης
Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 10:00 πμ.
Στο τιμόνι της Ομάδας μας θα είναι ο αγαπημένος μας Γιάννης Κοβάνης.
Δηλώστε συμμετοχή τηλεφωνικά ή στο info@oragiadrasi.gr

Σας περιμένουμε!

Aναδάσωση Αργυρούπολη