ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

O

O Σύλλογος «ΩΡΑ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ» είναι ένας καινοτόμος περιβαλλοντικός σύλλογος μη κερδοσκοπικού και μη κυβερνητικού χαρακτήρα, στην Ελλάδα ο οποίος ιδρύθηκε το 2009 από μία ομάδα νέων παιδιών έχοντας ως απώτερο σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Η καινοτομία και η πρωτοτυπία του, σε σχέση με άλλους συλλόγους έγκειται κυρίως στο γεγονός ότι ιδρύθηκε από παιδιά ηλικίας μόλις 18 ετών που πήραν την απόφαση να δράσουν συλλογικά και οργανωμένα για την σωτηρία της φύσης.

Επιπλέον, με αυτή τους την κίνηση προσπαθούν να περάσουν το μήνυμα ότι οι νέοι της χώρας μας είναι άνθρωποι με όραμα, όνειρα αλλά και θέληση να προσφέρουν πραγματικά τόσο στο περιβάλλον όσο και στον συνάνθρωπο. Κύριος χώρος δράσης του συλλόγου είναι η ευρύτερη περιοχή της Αττικής ξεκινώντας από περιοχές των νοτίων προαστίων της Αττικής, όπου και εδρεύει (περιοχή Γλυφάδας).

Λογοτυπο

Τα όνειρα αλλά και οι ανησυχίες των νέων αυτών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος μας αποτέλεσε το έναυσμα για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, το οποίο στοχεύει ιδιαίτερα στην άμεση αφύπνιση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, έχοντας πάντα το βλέμμα στραμμένο στην ανιδιοτελή προσφορά, προστασία και διάσωση του περιβάλλοντος μας και αποβλέποντας ουσιαστικά σʼ ένα καλύτερο αύριο για το χώρο στο οποίο ζούμε και μεγαλώνουμε.